Drone : Ravenstein Batenburg en Appeltern met drone

Soms ga je even op zoek naar wat leuke plekjes om op video te zetten met de drone. Echter niet elk plekje is geschikt. Zo wilde ik heel graag de molen in Ravenstein filmen, maar kwam al snel tot de ontdekking dat die best in een dicht bebouwd gebied lag. Daarom er voor gekozen om een eindje verderop te gaan vliegen en de opnames vanuit hier te maken. Daarna doorgereden naar Appeltern en nog even gestopt bij Batenburg alwaar alles reeds roze begon te kleuren i.v.m. de Giro d’Italia.

Ravenstein (Brabants: Ravvestèìjn) is een vestingstad met in 2012 ruim 3.500 inwoners[1] aan de Maas in de Noord-Brabantse gemeente Oss. Tot 2003 vormde Ravenstein tezamen met een elftal omliggende dorpen een zelfstandige gemeente met circa 8500 inwoners. Het historische stadje Ravenstein besloeg slechts een geringe oppervlakte, circa 30 ha. Van belang was vooral de ligging aan de Maas.

Batenburg is een Nederlandse stad in het Land van Maas en Waal, behorend tot de Gelderse gemeente Wijchen. Het ligt westelijk van Wijchen aan de Maas. Batenburg telde in 2015 slechts 660 inwoners en wordt daarom meestal geduid als dorp maar heeft een verleden als stad, zelfs één van de oudste van Gelderland. Het historische Batenburg met zijn kasteelruïne is een beschermd stadsgezicht.

Behalve de ruïne zijn er in Batenburg veel historische, veelal witgepleisterde boerderijen te zien, en een oude protestantse dorpskerk, die na verwoesting in deTachtigjarige Oorlog gedeeltelijk werd herbouwd. Het is, evenals de veel grotere neogotische Rooms-katholieke kerk ernaast, oorspronkelijk gewijd aan Sint Victor, de patroon van de korenmolenaars.

Appeltern is een dorp en voormalige gemeente in het Land van Maas en Waal met circa 800 inwoners, behorend tot de gemeente West Maas en Waal in deNederlandse provincie Gelderland. Het ligt aan de Maas, tussen Batenburg (gemeente Wijchen) en Maasbommel. Het dorp heeft een veerverbinding met het Noord-Brabantse Megen.

De gemeente Appeltern werd op 1 januari 1818 vergroot met de opgeheven gemeenten Alphen en Maasbommel. Appeltern werd op 1 januari 1984 opgeheven en bij de gemeente Wamel gevoegd. De naam van de fusiegemeente werd op 1 juli 1985 veranderd in West Maas en Waal.

Hieronder ook nog een paar bewerkte foto’s:

IMG_7039 IMG_7038 IMG_7040IMG_7041 IMG_7042